Az izomhúzódás tünetei azonnal érzékelhetőek

Izomhúzódás tünetei

A testünk úgy működik, mint egy jól összehangolt precíz műszer. Ha valamelyik szinten túl van hajszolva, akkor bizony előbb-utóbb megérezzük annak a hatását. Az izomhúzódás tünetei főleg nagyobb erőfeszítés kifejtésekor kezdenek megjelenni.

Vannak olyanok, amelyeket azonnal lehet érzékelni, mások viszont órákkal vagy a történtek után, csak másnap ütik fel a fejüket. Előfordulhat ez egy élsportolóval, amikor rosszul mozdul, de egy átlagemberrel is, ha például egy új mozgásforma kipróbálása során túlterheli valamelyik izomcsoportját.

Az első tünetek között a tompa, jól behatárolható izomfájdalmat lehet megemlíteni. Ekkor pontosan meg lehet állapítani, hogy melyik terület terhelődött túl. Ez olyan szempontból jó, hogy lehet tudni, hol kell a helyi kezelést megejteni. Akár egy jó hideg borogatás, néha masszírozás, de az izomhúzódásra való krém is jót tehet.

Az izomhúzódás tünetei között még a forró tapintású duzzadt izomcsoportot is meg kell említeni, amivel már tanácsos orvoshoz fordulni. A legfontosabb teendő a kellemetlen baleset bekövetkezése után, hogy az érintett testrészt minél hamarabb nyugalmi állapotba helyezzük, ezáltal elkerülhető a további sérülés vagy esetleg izomszakadás.

Sokan még akkor is elodázzák a szakemberhez való fordulást, ha megtörtént a rosszindulatú anyajegy képek alapján a beazonosítás, hogy valami nincs rendben a bőrükkel. Ez az egyik legrosszabb, amit tehetnek, mivel mindkét állapot, a csúnyán meghúzódott izom és a látványosan burjánzó anyajegy is erős vészjelzés. Az egyik rögtön észrevehető, a másik lassan, de folyamatosan halad az egyre veszélyesebb felé.

Ha lát egy gyanús anyajegyet a testén, ami ebben az évben nem úgy néz ki, mint az elmúlt években, akkor irány az orvos! Akkor is keresse fel, ha méretében vagy kiterjedésében nő, kipirosodik, viszketni kezd vagy éppen hámlani! Ellenőrizhető a neten található rosszindulatú anyajegy képek által is, hogy valóban kell vagy nem aggódni. De ha teheti, akkor kérjen máris időpontot egy bőrgyógyásztól!