Ezért olyan édes a likőr

Ízletes likőr

Akik egy baráti összejövetelkor, egy ünnepségen vagy bármilyen rendezvényen egy bársonyosan finom, nem túl erős italra vágynak, hamar megtalálják a kedvükre valót. Nem túl erős ízének köszönhetően a likőr sokak által kedvelt, amit még fokoz az is, hogy ez számtalan ízben kapható. Ez a francia liqueur szóból ered és egy olyan szeszes italra utal, amelyik nagy mennyiségű hozzáadott cukorral rendelkezik.

A likőr általában különböző élelmiszerekkel vagy aromákkal ízesített. Ennek az alkoholtartalma legtöbbször alacsonyabb a tiszta párlatoknál, tehát nem haladja meg a 15%-ot. Ezeket a nedűket nem érlelik, de előállításukkor sokszor pihentetik őket, hogy az ízanyagok összeérjenek. Mivel alkoholtartalmuk alacsony és édes ízzel rendelkeznek, ezeket más szeszes italoktól csak nehezen lehet megkülönböztetni.

Ez azért is figyelhető meg, mert többé-kevésbé cukrozatlan párlatoknak is léteznek ízesített változatai. Erre példa az ízesített vodka. A likőr és más ilyen szesz legfeltűnőbb különbségét mégiscsak az édesség adja. Az EU-ban minimum 100 gramm cukrot kell tartalmazniuk literenként.